Hallo piccalilly!

Piccalilly en Zoetzuur van ZoetZureZuspiccalilly en zoetzuur van zoetzurezus

De piccalilly en het zoetzuur  van  Zoetzurezus wordt gemaakt in Medemblik (Noord-holland).
Het bedrijf Zoetzurezus is ontstaan uit liefde voor eigen gemaakte producten.
Het recept is binnen de familie ontstaan.
De zussen Sandra en Pauline weten niet beter dan dat hun moeder deze producten in eigen keuken maakte en uitdeelde aan familie en vrienden.
Ook bij Sandra en Pauline liep het storm als er weer een nieuwe lading was gemaakt.

Wilt u een uniek product proeven dat met veel liefde gemaakt is en behoord tot een van de best bewaarde geheimen van Noord Holland is dit zeker een aanrader.
Een product dat ons terugvoert naar een periode waarin eerlijke producten bestonden en ook de vergeten groenten die nu weer herontdekt zijn behoorden tot de dagelijkse maaltijd.

Waarom onze piccalilly en zoetzuur zo bijzonder zijn

De piccalilly en zoetzuur van Zoetzurezus wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. We gebruiken waar kan zoveel mogelijk ingrediënten die lokaal of regionaal op duurzame of biologische wijze worden geteeld.
De heerlijke smaak wordt verkregen door het gebruik van streekproducten en groenten van eigen moestuin met een mix van kruiden en specerijen.

Een pot piccalilly of zoetzuur bevat 500 ml.

Op deze website kunt u deze smakelijke producten bestellen.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
Als de betaling binnen is verzenden wij uw producten en deze worden dan binnen 2 tot 4 werkdagen bij u bezorgt.

Kost prijzen:

1 pot piccalilly € 6,50 exc. verzendkosten.
1 pot zoetzuur € 4,50 exc. verzendkosten.

Tips voor piccalilly

Piccalilly is overheerlijk bij:

  • Patat zoals vroeger werd gegeten
  • Kapucijners (en andere bonen en erwten)
  • Macaroni
  • Boerenkool
  • Broodje kaas of tosti
  • Als dip bij kaas en worst

Wil je meer weten over de oorsprong van piccalilly, waarom het piccalilly heet en of de oorsprong nu Nederlands, Brits of Indiaas is? Lees dan deze foodlog over de oorsprong van piccalilly.

Lees verder...

Hallo zoetzuur!

Groenten in zuur

Inmaken was vroeger dé manier om al het goede in de tuin voor de winter te bewaren, en intussen voer de gezondheid er wel bij want het licht zure milieu van ons spijsverteringsstelsel komt overeen met dat van gefermenteerde groente en fruit. Wat zuurkool of augurk bij je warme maaltijd maakt die fris en beter verteerbaar. Zoetzure bietjes, zilveruitjes en andere zuurwaren worden meestal ingelegd met azijn en suiker. Azijn maakt verse groenten voor een lange tijd houdbaar en maakt het tot een hartig bijgerecht.

In onze zoetzuur zit altijd een mengsel van ui, paprika en courgettes samen met een mix van heerlijke kruiden.

Tips voor zoetzuur

Zoetzuur is lekker bij:

  • Nasi
  • Bami
  • Uitsmijter
  • Broodje kaas
  • Tosti

Het overgebleven sap kun je aanmaken met olijfolie voor een lekkere dressing over een salade. Ook kun je er een heerlijke hachee van maken door het sap bij de uien en het vlees te voegen.

 

Lees verder...

Piccalilly

Wat is piccalilly?

Piccalilly is een ingelegd mengsel van groenten, met name zilveruitjes en bloemkool. Het gebruikte zuur is een mengsel van azijn en mosterd, waardoor het een frisse smaak heeft. Piccalilly is een van oorsprong Engels product, dat bij bonen en stamppotten, maar ook op brood wordt gegeten. Het wordt tegenwoordig in cafetaria’s ook wel geserveerd als saus over friet.

Van oorsprong is het een Engels product. De Britten hebben hierbij afgekeken van de Indiase keuken. Ze hebben de piccalilly alleen dusdanig aangepast, dat deze beter toepasbaar werd voor gebruik in de Engelse keuken. De Engelse piccalilly wordt bereid met moutazijn, waardoor de Britse piccalilly een andere smaak heeft dan de Nederlandse. In de Amerikaanse piccalilly worden groene tomaten verwerkt en veel suiker. Deze piccalilly is daarom al bijna niet meer te vergelijken met de Europese.

De potten zijn langere tijd houdbaar. Is de pot eenmaal geopend, dan moet ze worden bewaard in de koelkast. Zie voor de houdbaarheid de informatie op het etiket. Afgesloten potten blijven minimaal een jaar lang goed. Geopend zijn ze doorgaans enkele weken houdbaar.

Wil je meer weten over de oorsprong van piccalilly, waarom het piccalilly heet en of de oorsprong nu Nederlands, Brits of Indiaas is? Lees dan deze foodlog over de oorsprong van piccalilly.