groentecompositie

Puur eten

Puur eten is hot. Het liefst eten we biologisch, uit eigen moestuin of plantenbak, of uit die van een boer net even verderop. En nog beter voelt het als we zorgvuldig met dat pure eten omgaan en de oogst niet laten verpieteren, maar op een goede manier opslaan voor een moment waarop er minder geoogst kan worden.

Het inmaken van bepaalde ingrediënten wordt al duizenden jaren gedaan. Voordat de moderne koelkast zijn intrede deed, wilde men voorkomen dat eten zou bederven. Men ontdekte dat het inmaken van groente dé manier was om dat te garanderen.

Maar zo’n gezonde leefstijl is niet voor iedereen weggelegd en kost veel tijd. Daarom doen de zoetzurezussen dat voor jou! Zij maken van al die gezonde groenten uit de moestuin een heerlijke piccalilly of zoetzuur. Zodat je het hele jaar door kunt genieten van de vitamientjes.

Onze piccalilly wordt gemaakt van verse groente uit onze eigen moestuin. We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen, dus alles is natuurlijk en biologisch. Voor het inmaken gebruiken we geen sulfiet of andere onnatuurlijke toevoegingen die beter bekend staan als E-nummers. Alleen veel verse ingrediënten, met de smaak van vroeger!

Wil je meer weten over de oorsprong van piccalilly, waarom het piccalilly heet en of de oorsprong nu Nederlands, Brits of Indiaas is? Lees dan deze foodlog over de oorsprong van piccalilly.