courgette voor zoetzuur

Hallo zoetzuur!

Groenten in zuur

Inmaken was vroeger dé manier om al het goede in de tuin voor de winter te bewaren, en intussen voer de gezondheid er wel bij want het licht zure milieu van ons spijsverteringsstelsel komt overeen met dat van gefermenteerde groente en fruit. Wat zuurkool of augurk bij je warme maaltijd maakt die fris en beter verteerbaar. Zoetzure bietjes, zilveruitjes en andere zuurwaren worden meestal ingelegd met azijn en suiker. Azijn maakt verse groenten voor een lange tijd houdbaar en maakt het tot een hartig bijgerecht.

In onze zoetzuur zit altijd een mengsel van ui, paprika en courgettes samen met een mix van heerlijke kruiden.

Tips voor zoetzuur

Zoetzuur is lekker bij:

  • Nasi
  • Bami
  • Uitsmijter
  • Broodje kaas
  • Tosti

Het overgebleven sap kun je aanmaken met olijfolie voor een lekkere dressing over een salade. Ook kun je er een heerlijke hachee van maken door het sap bij de uien en het vlees te voegen.